Алое вера Бургас

Forever Echinacea Supreme– ИЗНЕНАДАЙТЕ НАСТИНКАТА

 

Forever Echinacea Supreme съчетава двете най-полезни разновидности на ехинацеята – Echinacea Purpurea и Echinacea Angustifolia плюс хидрастис и екстракт от гроздови семки за максимален ефект. Ехинацеята има богата традиция в културата на североамериканските индианци, които използват тази билка повече от всяка друга, за да поддържат здравето си през зимата. Те пиели чай от растението, правели компреси и вода за уста от него.Ботаниците именуват растението на таралежа (на латински Echinus), за да опишат бодливата му, подобна на шишарка сърцевина. Ехинацеята естествено се среща в западните щати. В състава и` влизат: калций, калий, витамин А, витамини от В комплекса, хром, натрий, витамин В3, манган, витамин С. Многобройни научни изследвания доказват, че ехинацеята допринася за подсилване на имунната система. Приемането й води до увеличаване или намаляване броя на белите кръвни телца, в зависимост от какво е необходимо на организма за постигане на баланс. Ехинацеята активира фагоцитите (клетките), които “изяждат”нашествениците, а има и леки антибиотични свойства.

Нови проучвания откриха още един механизъм, чрез който ехинацеята подпомага имунната функция. Един от първостепенните защитни механизми на човешкия организъм е желеобразно съединение, наречено хиалуронова киселина (ХК). Тя се намира в пространството между клетките и ги “циментира”, като намалява пропускливостта им и така ги предпазва от нашествие. Но съществува един ензим хиалуронидаза, който атакува ХК по начин, който все още не е установен напълно. Когато това се случи, ХК бързо губи желеобразната си консистенция и защитният “цимент” престава да действа ефективно. Много патогени произвеждат този ензим и благодарение на него проникват лесно в клетките ни. Доказано е, че ехинацеята предпазва ХК отатаките на хиалуронидазата.

Друга съставка на Forever Echinacea Supreme е хидрастисът. Той е открит в северна Австралия, но се среща на

много места и в САЩ. Представлява дребно многогодишно растение, което обикновено се култивира, но се среща и в диво състояние. Плодовете му напомнят на малини. Хидрастисът често се използва в традиционната медицина като билка, въздействаща върху лигавиците в човешкото тяло. Известни са данни и за подкрепящото му въздействие върху имунната система. Повишава броя на белите кръвни телца и има свойството да убива патогени при контакт.Често се използва като спътник на ехинацеята, тъй като действията им се допълват.

Forever Echinacea Supreme съдържа и екстракт от гроздово семе. Той се смята за един от най-мощните анти-

оксиданти (тестове ин витро показват, че антиоксидантната му сила е 50 пъти по-голяма от тази на витамин Е

и 20 пъти по-голяма от витамин С.) Гроздовите семки са източник и на една от най-полезните групи растителни флавоноиди – проантоцианидините (наричани още процианидини). Тези флавоноиди оказват много положително въздействие върху човешкото здраве. Най-мощен ефект се наблюдава, когато няколко проантоцианидина са комбинирани в група, която учените наричат процианидоличен олигомер (или ПЦО).

ПЦО са открити през 1951 г. във Франция от проф. Жак Маскелие в екстракт от борова кора. През 1970 г.

той патентова метод за извличане на ПЦО от гроздово семе, тъй като то се оказва по-добър и богат източник.

ПЦО допринасят за поддържане на нивото на витамин С в клетките, за повишаване здравината на кръво-

носните съдове, за борбата със свободните радикали и предпазват колагена от разрушаване. Тези свойства

са характерни за витамин Р.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ECHINACEA SUPREME

Допринася за подсилване на имунната система.

• Има антивирусно действие.

• Съдържа хидрастис и екстракт от гроздово семе за оптимален ефект.

 

Информационен бюлетин на ФЛП-България, брой 23, декември  2003