Алое вера Бургас

Практически указания за ползване на

продуктите на Форевър

 

  (защо да ги предпочитаме пред тези в търговската мрежа)

Отличителни особености

Основна съставка е стабилизиран алое вера гел, а не вода – следователно голямо количество натурални съставки без наличие на химически консерванти. Тези продукти са силно концентрирани, поради което са доста икономични при употреба. По този начин те не водят до по-голям разход на средства, отколкото обичайните. Следователно можем да имаме най-високото качество на достъпни цени

·         Използва се естественото очистващо действие на гела от алое (сапунини) – биологично почистване, а не химическо (запазва естествения водно-маслен баланс на кожата и косата и по тази причина не чувстваме сърбеж и сухота след ползване на тези продукти

·         Алоето е най-силно хидратиращият фактор, има добре изразен проникващ ефект. Затова действието му е в дълбочина, а хидратацията е трайна.

·         Естествено антибактериално, антивирусно и антигъбично действие – действа избирателно само върху патогенните микроорганизми и за разлика от антибиотиците не нарушава естествената защитна бариера на кожата и лигавиците (напр.ползването на сапуна като интимен гел е най-добрият начин да се предпазим от гъбични заболявания и да поддържаме високо ниво на хигиена без странични действия – сърбеж, зачервяване, сухота на кожата)

 Aloe Liquid Soap – освен, че е най-подходящо средство за интимен тоалет, този течен сапун е и най-доброто, което можете да използвате за къпане на бебе (по най-нови данни всички непредизвикващи сълзене детски шампоани съдържат допълнителни обезболяващи вещества, които причиняват алергии). Алоето не съдържа дразнещи очите вещества и затова не се налага добавянето на такива обезболяващи. Практически препоръки: Една капка е достатъчно количество за измиване на ръцете например.

 Aloe-Jojoba Shampoo – буди недоумение фактът, че един и същ шампоан се използва за всички типове коса, включително и срещу пърхут. Това е така, защото 200-те съставки на алоевия гел хармонизират състоянието на кожата на главата и косата, т.е. еднакво добре действат на мазната коса, така както и на сухата и изтощената – възстановява се водно-мастното равновесие, косъмът се хидратира максимално, подхранва се, става еластичен. С други думи, независимо от изходното положение, резултатът е нормална и със здрав вид коса. Излишно е да споменаваме, че пърхутът ще бъде отстранен чрез естествените противогъбични съставки на алоето. Колкото по-дълго време се ползва шампоана, толкова по-здрава и по-красива коса ще имаме. Тези, които страдат от косопад могат да очакват резултат след третия месец. Практически препоръки: Ползването на шампоана става на няколко етапа – първо се поставя малко количество за да отстрани нечистотиите от косата (не се получава много пяна) и втори път, за да  проникне дълбоко в порите, където с помощта на маслото от жожоба се разтварят и отстраняват мастните запушалки на порите. 

Forever Bright – единствената паста за зъби в света, която не съдържа флуор (флуорът е второто по токсичност вещество, канцерогенно, с вредно действие особено върху щитовидната жлеза). Създава усещане за естествена свежест и чистота, изчиства зъбите без да разрушава емайла им (не съдържа абразивни вещества, както останалите избелващи пасти). Има противовъзпалително действие, което е особено ценно за хората с парадонтоза (възпаление и кървене на венците). Използва се дори и за намазване при афти. Практически препоръки: Желателно е да се задържи няколко минути преди изплакване.

 Aloe Ever-Shield (сух дезодорант от алое) – Продуктът с най-много функции. Освен че е естествено дезодориращо средство, единственото, което не съдържа алуминиеви соли, можем да го използваме като крем за след епилация и след бръснене (успокоява, омекотява, подхранва кожата и не позволява да се развива инфекция). От друга страна е и противогъбично средство. Практически препоръки: Ползването му ни спестява доста средства – една опаковка се изразходва 10-12 месеца.

 Aloe Lip Stick – най-малката аптечка в света, вазелин за устни от алое и жожоба, овлажнява, омекотява и подхранва устните, предпазва ги от слънчево изгаряне и от вятъра, може да се използва и за нежната кожа около очите със същата цел; както и при наранявания, ухапвания от насекоми, изгаряния (включително и от медузи), херпеси и всички останали случаи на възпаление на кожата и лигавицата (включително и в носа при хрема). Практически препоръки: намазва се тънък слой върху увредената повърхност няколко пъти. 

Aloe MPD – Универсален почистващ препарат – за пране, за миене на съдове, повърхности, под, бани, тоалетни, използва се и като естествен течен тор за цветя ( във Филипините увеличават добивите на оризовите насаждения пръскайки ги с MPD – 1ч.л. на литър вода), обеззаразяване на зеленчуци и плодове. Практически препоръки: в съд с вода и една капка MPD накисваме зеленчуци и плодове, които искаме да са по-сигурно измити; една капка върху намокрена кухненска гъба е достатъчна за измиването на голямо количество съдове, а изплакването е просто шега. Пестим вода и време. Прането на дрехи изисква предварително накисване, защото се извършва биологично  почистване в дълбочина. Може да се разчита на този препарат и за отстраняване на мазни петна, петна дори от катран от мокети, килими, тапицерия. 

Aloe First – билков коктейл за първа помощ – има широко приложение заради своите антисептични, хидратиращи, освежаващи и възстановителни свойства. Трябва да присъства във всяко домакинство за първа помощ при нараняване, изгаряне, ужилване – почиства раните, спира кървенето, спомага за по-бързо заздравяване. Използва се също за ежедневно почистване на кожата на лицето, подсилване на косата и предпазване от пресушаване преди къдрене, боядисване и излагане на слънце. Също така за гаргара при болки в гърлото, жабурене при кървене на венците, компреси при наранена повърхност, навяхвания, натъртвания и възпаления, както и при алергични обриви успокоява сърбежа. При ежедневно пръскане в носа изграждаме бариера (носната лигавица не позволява да се развиват вируси в нея) срещу вирусните инфекции пренасяни по въздуха. Практически препоръки: за да ни следва навсякъде където сме можем да си напълним шишенце от 50мл 

Aloe Activator – първоначалният замисъл на създателите му е да служи като основа на маската за лице, а в последствие се оказва, че има благоприятно действие и върху лигавицата на окото, носа и затова може да се използва и под формата на капки за очи, нос, уши – силен антисептик и изразено противовъзпалително действие. Практически препоръки: разполагаме с шишенца от 20 мл.приспособени за накапване. При зачервяване на кожата, отоци, акне и други възпалителни процеси – компрес. При косопад – фрикции в основата на косъма, тъй като сe стимулира кръвообращението на кожата.  

Тези продукти са достъпни за ползване от абсолютно всички хора!